Ontspanningsmassage

Veel mensen leven een gehaast bestaan. Tijd nemen voor jezelf kan lastig zijn, ontspanning schiet er vaak bij in en stressklachten liggen op de loer. Herken je dit? Vind je het soms moeilijk om je te ontspannen? Misschien heb je klachten zoals een gespannen gevoel in je nek of schouders. Dat kan eventueel gepaard gaan met hoofdpijn. Een opgejaagd gevoel, slecht slapen, je vaak moe voelen. Het zijn allemaal klachten die kunnen samenhangen met het leven onder te hoge druk.

Tijd voor jezelf

Een van de middelen die kunnen helpen, is een ontspanningsmassage. Daarbij worden spieren, bijvoorbeeld die van je nek of schouders, geholpen zich te ontspannen. Maar ook voor je geest kan een ontspanningsmassage een moment zijn om overtollige spanning los te laten. Een ontspanningsmassage laten uitvoeren is tijd nemen voor jezelf, met je aandacht in het hier en nu zijn, lichaam en geest rust gunnen. Je hoeft niets te doen, nergens aan te denken. Daar kan een mens enorm van opknappen. Wanneer je een ontspanningsmassage wenst, gebruik ik kalme, ontspannende technieken met zachte handgrepen waardoor spanningen wegvloeien. Ik zorg voor een rustgevende sfeer en een aangename temperatuur, en je ligt in een comfortabele houding. Kortom, ik let erop dat je je op je gemak kunt voelen.

Effecten van een ontspanningsmassage

Door een ontspanningsmassage worden blokkades opgeheven, de spieren worden beter doorbloed en worden soepeler, de ademhaling vertraagt en wordt dieper, de hartslag wordt langzamer en de bloeddruk daalt. Een ontspanningsmassage heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Hierdoor worden lichaam en geest weer opgeladen, zodat je je in eerste instantie misschien lekker loom voelt en onthaast, maar daarna ook energieker. Bovendien kan een ontspanningsmassage je meer bewust van je lichaam maken, waardoor je signalen die horen bij stress eerder herkent. Dat maakt het makkelijker om op tijd in te grijpen als je jezelf dreigt te overvragen.

Auria Wellnessmassage

Mensen zeggen regelmatig ;  Oh wat fijn, is het uur nu al om ?  Daarom kan er ook gekozen worden voor de 90 minuten durende Auria Wellnessmassage. Je hoeft zeker geen klachten te hebben om deze massage te ondergaan. Zie het als een verwennerij voor jezelf. Ontspannende massage met warme olie en rustgevende muziek in een relaxte omgeving zorgt dat u een diepe vorm van ontspanning bereikt, zodat je even nergens meer aan denkt ! Ook zullen de handen, voeten en het hoofd aan bod komen. Hierdoor kan een nog diepere ontspanning worden ervaren.

 

 

Zwangerschaps massage

Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd!

Hoera… je bent zwanger en je verwacht een kindje!  Wat verandert er veel voor je. Jouw lichaam, je huid en zo veel nieuwe informatie. Voor jezelf zorgen is belangrijk in deze periode van je leven. Met deze zwangerschapsmassage help ik je te ontspannen, zodat jij en je kleintje totaal tot rust komen.

Als je zwanger bent heeft je lichaam op tijd rust nodig om te herstellen. Die rust vinden vrouwen in een zwangerschapsmassage. Tijdens een zwangerschapsmassage kun je even bijkomen van de drukte van alle dag. Even stilstaan bij het kindje in je buik. Als je ontspannen bent werkt dit door naar het ongeboren kindje.

Zwangerschapsmassage helpt je fitter te voelen. Het verlicht hoofdpijn en misselijkheid en vermindert bekken- rug-, nek- en schouderklachten, kuitkramp, vocht vasthouden en slecht slapen.

De massage wordt uitgevoerd in zijligging. Je wordt op de behandeltafel ondersteunt door een voedingskussen en bedekt met zachte handdoeken.  Ik maak gebruik van aromatische olie, speciaal voor zwangere vrouwen. Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling. Laat je altijd masseren door iemand die gespecialiseerd is, er zijn bepaalde punten waar rekening mee gehouden moet worden.

Veel vrouwen maken 1 keer in de vier a zes weken een afspraak. Tegen het einde van de zwangerschap komen vrouwen meestal 1 keer in de 2 weken, omdat ze dan meer tijd hebben voor een afspraak en omdat de zwangerschap meestal zwaarder wordt door de snelgroeiende baby. Maar zelfs als je maar 1 keer een afspraak maakt is een zwangerschapsmassage effectief.

Ook is het leuk een cadeaubon voor een zwangerschapsmassage te geven of te krijgen.

 

Kokosstempel massage

De Kokosstempel massage komt oorspronkelijk uit Thailand. Het is een ideale manier om heerlijk te ontspannen. Deze nieuwe tropische variant met warme kokosstempels en aromatische oliën is een afgeleide van de kruidenstempelmassage en is een zeer ontspannende en heerlijk geurende massage.

De behandeling bestaat uit het scrubben van het lichaam met een verwarmde kruidenscrubstempel. Deze verwijdert de dode huidcellen en herstelt de huid.

In deze stempel zitten vijf ingrediënten: limoenblad, limoenschil, mangostone, zeezout en kokosvlokken.

    •    Herstellen de huid
    •    Voorkomen ouderdomsverschijnselen
    •    Versterken het immuunsysteem
    •    Verwijderen dode huidcellen
    •    Geven nieuwe energie

Na het scrubben wordt de behandeling vervolgd met warme kokosstempels. Bij deze massage werk ik met pure kokosstempels en warme kokosolie. De stempels geven tijdens de massage olie af. De kokos bevat vitamine E, wat erg goed is voor de huid. Het stabiliseert het bindweefsel, verstevigt de huid en zorgt voor meer spankracht. Na de massage voelt uw huid zijdezachte aan. De warmte van de stempels en de geur dragen bij tot een heerlijke ontspanning van lichaam en geest.

De Wellness kant van de kokosstempelmassage is natuurlijk de beleving. De kokosgeur, het scrubben van de huid en de warmte van de stempels. Het is moeilijk uit te leggen maar een warme kokosstempel voelt echt geweldig op het lichaam! De warmte dringt door tot de diepere lagen waardoor ontspanning van de spieren plaatsvindt. Daarnaast komen beauty gerelateerde voordelen naar voren, de kokos verstevigd de huid en gaat huidveroudering tegen, geeft een mooie teint en zijdezachte huid. De klant gaat als het ware herboren van tafel!

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met huidklachten, maar is ook heel fijn als er geen klachten zijn en u gewoon eens lekker wilt ontspannen. In tegenstelling tot gewone scrub-behandelingen blijven er na afloop van de behandeling geen korreltjes achter, zodat er niet gedoucht hoeft te worden.

 Wanneer een Kokosstempel Massage ?

  • Stress / spanningen
  • Droge gevoelige huid
  • Gebrek aan stevigheid van de huid
  • Slechte doorbloeding
  • Spijsverteringsproblemen
  • Gewoon even een moment voor jezelf, om te genieten ter ontspanning!

Hotstone massage

Hot stone massages mogen niet ontbreken in een hedendaags massagesalon. Deze massagevorm behoort tot de massages waar de meeste vraag naar is. Er zijn dan ook veel goede redenen om je in deze massagevorm te verdiepen. Lees hier alles over de weldadige werking van Hot stone massage.

Warme stenen

Bij Hot stone massage draait alles om het gebruik van warme stenen tijdens de massage. Voor Hot stone massages worden hoofdzakelijk basaltstenen gebruikt. Dit zijn vulkanische stenen die ontstaan zijn door het stollen van lava. Doordat de lava op het aardoppervlak snel afkoelt, zijn er geen grote kristallen gevormd. Een belangrijke eigenschap van de stenen is dan ook de hoge dichtheid, waardoor de stenen goed warmte vasthouden. De meeste basaltstenen voor Hot stone massage komen uit de wateren rond Hawaï of China, twee gebieden die een eeuwenlange geschiedenis kennen met betrekking tot het gebruik van warme stenen bij massagebehandelingen. In Europa zijn de stenen vooral afkomstig uit Ijsland met zijn ontelbare warm waterbronnen. De ronde vorm van de stenen, die is ontstaan door erosie door water, is uitermate geschikt om het lichaam te masseren.

Uitvoeren van een Hot stone massage

De stenen worden voor de massage opgewarmd in warm water in een elektrische heater. Ze dienen een temperatuur van ongeveer 45ºC te hebben. De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Ook wordt vaak in beide handen een warme steen gelegd en ook tussen de tenen worden kleine stenen geplaatst. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie. De stenen dienen als het verlengde van de handen van de masseur. De massage bestaat vooral uit veel rustige cirkelvormige strijkingen.

Effecten van Hot stone massage

Hot stone massage is een intense, diep werkende massagevorm die voor een heerlijk weldadig gevoel zorgt. Het is een goede behandelmethode voor het verzachten en verhelpen van geestelijke en lichamelijke problemen; blokkades in lichaam en geest worden opgeheven. De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop. Hot stone massage is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningen en spierproblemen. Vanwege de betere doorbloeding worden ook afvalstoffen effectiever afgevoerd. Verder hebben Hot stone massages ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het is een ideale massagevorm voor mensen die zowel hun geestelijke als lichamelijke balans willen herstellen. Hot stone massage kan ook problemen als slapeloosheid, winterhanden- en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen verminderen.

Wanneer geen Hot stone massage?

Hot stone massage wordt niet gegeven bij open wonden, ontstekingen, besmettelijke huidziekten, koorts, botbreuken en in de zomermaanden.

 

Thaise voetmassage

Thaise voetreflex massage is geïnspireerd en afgeleid van oude Chinese massages en meer dan 3000 jaar oud.

Het geeft een verassend ontspannen gevoel en kan helpen om diverse kwalen in het hele lichaam te verbeteren.

Thaise voetreflex massage onderscheidt zich van de westerse methode door het werken met Olie en Crème en het gebruik van een houten massagestokje op de diverse zones van de voet.

De gedachte achter de Thaise voetreflex massage is dat er een verstoorde balans is in de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de Thaise voetreflex massage is deze weer te herstellen. De gevoelszenuwen van de inwendige organen zijn verspreid door het gehele lichaam en hebben verbindingen met de huid. Al deze zenuwen zijn voornamelijk te vinden aan de onderkant van de voet.

Thaise voetreflex massage is een prettige en veilige methode.

Tijdens de massage kunt u verschillende gevoelens ervaren, de plaats van deze gevoelens staat weer in verbinding met een orgaan of lichaamsdeel.

De behandeling begint met een warm voetenbad met daarin Thaise kruiden, waarna de benen en voeten gemasseerd worden met een mengsel van Olie en Crème. Tijdens de massage worden de reflexpunten van de voeten extra gestimuleerd. De massage verlicht vermoeide benen, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de organen in het lichaam.

Als afsluiting van de massage werken we met een warme kruidenstempel. Deze kruiden hebben een reinigend effect op organen.

Hammam massage

Een reinigende behandeling met warm sop van olijfzeep

Hammam massage is vooral een reinigende behandeling met warm sop van olijfzeep.

Oorspronkelijk wordt deze vorm van massage toegepast in een natte ruimte en wordt gewerkt met erg veel water. Wij bieden een variant die we de Hammam Salon Massage noemen, waarbij het mogelijk wordt deze behandeling ZONDER douche of natte ruimte te kunnen toepassen!

Het scrub en reinigingsritueel kennen wij vanuit de Turkse wereld. Het is echter niet typisch Turks, maar Arabisch. Iedere (deel)cultuur heeft zijn eigen gebruiken en hierdoor zijn eigen ritueel. Bij Auria heb ik deze Arabische scrub en reinigingsrituelen samengesmolten tot een unieke beleving van het hammamritueel: een heerlijke lichaamsreiniging en ontspanning ineen.

Ik verwijder de dode huidcellen d.m.v. het scrubritueel. Een heerlijke olijf-zeepmassage laat je verder wegdromen. Aansluitend kun je nog kiezen voor een Rassoul Klei-pakking .

 

Bamboe massage

Voor ontspanning van lichaam en geest

De Bamboe massage is een ontspannende, stimulerende en therapeutische massage die gebruik maakt van lange, korte, smalle, halve- en dikke bamboestokken die speciaal voor de massage zijn ontworpen. Vooraf worden ze warm gemaakt.
Spanning en verzuring word uit het lichaam gehaald door middel van vele effleurages, drukpunt technieken, liften en tapotage’s , waardoor deze massage een diep therapeutisch effect heeft.

De functie van een Bamboe massage is letterlijk opschonen van je lichaam

• Verminderd stress
• Stimuleert de bloed omloop
• Stimuleert het lymfestelsel voor het afvoeren van afvalstoffen
• Kalmeert de spieren
• Helpt tegen emotionele spanning en lichamelijke spanning zodat we deze los kunnen laten
• Versnellen van het genezingsproces van weefsel
• Helpt tegen slapeloosheid

Cupping massage

Cupping massage is een Oosterse techniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam heen worden bewogen. Deze cups zijn vacuüm gezogen. Door middel van deze techniek worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.

Door de goede doorbloeding zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen. De techniek is tijdens elke massage te gebruiken.

Cupping wordt vaak ingezet tegen nekklachten, hoofdpijn, migraine of ander spier gerelateerde klachten. Ook wordt cupping toegepast bij het decolleté voor een goede doorbloeding, het activeren van het lymfestelsel en het verstevigen van de huid. Bij de buik werkt het zeer goed voor de darmwerking en het oplossen van blokkades. Cupping in het gelaat zorgt voor een stralende huid en werkt verjongend. Op benen en billen zorgt het voor vermindering van cellulite.

 

Hoofdpijn massage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. De anti-hoofdpijnmassage zorgt voor directe ontspanning en verlichting bij hoofdpijn.Deze anti hoofdpijn massage is speciaal voor mensen die last hebben van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Massage is een geweldig middel om stress en spanning tegen te gaan en dat zijn twee belangrijke oorzaken van hoofdpijn.Verschillende vormen van hoofdpijn 

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en chronische hoofdpijn. Oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en niet altijd traceerbaar. Wel is duidelijk dat spanningen in de spieren een grote rol spelen in het ontstaan van hoofdpijn. Deze specifieke massage is gericht op het verminderen van de hevigheid en frequentie van de hoofdpijn.

‘‘ANTI-HOOFDPIJN MASSAGE ZORGT VOOR DIRECTE ONTSPANNING EN VERLICHTING BIJ HOOFDPIJN.’’

Na een eerste behandeling ervaart u al verlichting van uw klachten en na vier tot vijf behandelingen treedt doorgaans een duidelijke verbetering op in de frequentie en hevigheid. Het aantal benodigde behandelingen is uiteraard afhankelijk van de mate en intensiteit van uw klachten.

Wat houdt een anti-hoofdpijnmassage in?

Het doel van de anti-hoofdpijnmassage is ontspanning en verlichting van de hoofdpijn.
De spieren van de schouders en nek worden losgemaakt.
Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd.
Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van je klachten.

Voor wie is een anti-hoofdpijnmassage geschikt?

Anti-hoofdpijnmassage werkt verlichtend voor mensen met o.a. migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en chronische hoofdpijn.

Wanneer is het beter geen anti-hoofdpijnmassage te nemen?

Tijdens een migraine aanval. De massage wordt bij migraine wel preventief toegepast
Recent trauma zoals bijvoorbeeld een klap of stoot tegen het hoofd
of een recent nektrauma, zoals een whiplash als gevolg van een auto ongeluk.
Raadpleeg bij aanhoudende hoofdpijn altijd eerst een arts!

 

Stoelmassage

Bij stoelmassage kun je zitten en kan de kleding aanblijven, hierdoor is deze massage zeer toegankelijk en kan  bijna overal worden toegepast. De massage is gebaseerd op een reeks van punten in het lichaam die in ongeveer 20 minuten onder handen worden genomen. De massage richt zich op het bovenlichaam: rug, schouders, armen, nek en hoofd. Het werkt onder andere goed tegen stress. Bijzonder fijn om te ondergaan na een dag in een zelfde werkhouding te hebben gezeten. Prettig om je spieren te ontspannen en je lichaam weer bewust te voelen. Na de massage zul je ervaren dat je fitter en energieker bent.

 

Kruidenstempel massage

Wat is een Thaise Kruidenstempel massage ?

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van kruiden-stempels. Dat zijn geneeskrachtige Thaise gemalen kruiden die in een witte doek zijn gebundeld en deze is aan de bovenkant dichtgebonden met een touwtje, zodat er een stevig soort handvat ontstaat.

Vaak gebruikte kruiden zijn tumeric (kurkuma) poeder, korianderzaden, lavendelbloemen, eucalyptusbladeren, verse gember, ginseng wortel, sinaasappelschillen, komijnzaden en rooibos in een mengsel van citroengras-, lavendel- en pepermuntolie. (zonder toevoeging van bleekmakers)

De kruiden werken ontspannend, helend, zuiverend, reinigend en activerend.

Ik masseer uw lichaam met de verwarmde kruiden-stempels al wrijvend en stempelend met een wisselende druk. Uw lichaam is weer helemaal ontspannen en tintelt van levensenergie. Het is een ayurvedische massage, wat wil zeggen dat er veel met olie gewerkt wordt.

Brengt verlichting bij spierpijn, migraine, burn-out, spanningen, lusteloosheid, obstipatie, allerlei vormen van reuma, fibromyalgie, jicht en spierdystrofie.

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie betekent letterlijk : pijn in bindweefsel en spieren.
Het is vooral bekend als reuma in de weke delen en het komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, voornamelijk bij vrouwen tussen de 20 en 60 jaar.

Het is een tot nu toe onverklaarbaar chronisch pijnsyndroom, gekenmerkt door een veranderende pijnverwerking; gevoelsprikkels worden vertaald naar pijnprikkels en die kunnen versterkt doorgegeven worden door overgevoeligheid.
Zo ontstaat lichte tot extreme pijn in spieren, pezen en gewrichtsaanhechtingen en spierstijfheid in het hele lichaam, hoofdpijn en slecht slapen. Zodoende niet kunnen herstellen, daardoor chronische vermoeidheid en wisselende stemming.

Wat is fibromyalgie massage en wat zijn de positieve effecten ?

Het is gebleken dat specifieke massage een gunstigste behandelingen is bij deze aandoening, want dat heeft direct effect op de spieren ! En zodoende wordt het dagelijkse leven veel aangenamer.

De meeste pijn is vaak in de nacht, waardoor men zeer slecht tot nauwelijks slaapt en zodoende komt men niet tot rust en is er geen lichamelijk herstel. Dus is het belangrijk deze vicieuze cirkel te doorbreken. Meerdere massages in een bepaalde tijdsperiode kan veel verlichting geven door pijnklachten te verminderen en de slaap te bevorderen.

Het doel daarbij is :

– lichaam en geest tot rust brengen
– stress en pijn in het lichaam verminderen
– verbetering van de gewrichtsbeweeglijkheid
– verlichting van spierkrampen
– meer zuurstof in de spieren te krijgen, waardoor minder verzuring optreed
– de slaap bevorderen
– vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – endorfine

De massage.

De massage geeft een doorbreking van de vicieuze cirkel waarin men zit met een zeer duidelijke pijnvermindering, omdat het de lichamelijke herstelfunctie verbetert. Zodoende een beter slaappatroon en daardoor vermindering van allerlei aanverwante symptomen.

Ik bied u een aangepaste massage aan, specifiek voor personen met fibromyalgie. Dit is een zeer zachte massage waarbij er aandacht wordt besteed aan de klachten die op dat moment spelen. Denk aan klachten bij de onderrug, nek, of zelfs benen of bilspieren. Het is bedoeld als verlichting van pijn, waarna het lichaam zich beter gaat ontspannen. De massage vindt plaats met warme olie en het gehele lichaam wordt gemasseerd.

Voorbereiden op de massage.

Als je besluit om een massage voor pijnverlichting te nemen kan het handig zijn om eerst met je huisarts te overleggen.

Daarnaast zijn er een aantal andere punten die eventueel kunnen helpen:

Drink voor en na de massage genoeg water. Dit helpt om vrijgekomen gifstoffen uit het lichaam af te voeren.
Blijf vooral communiceren tijdens de massage als er iets verandert of als je te veel pijn hebt.
Rust na de massage uit en neem niet te snel nog een behandeling of massage.
Geef je spieren de kans om te ‘reageren’ op de massage. Hierdoor kan je lichaam je beter duidelijk maken wat je nodig hebt.
Denk wellicht aan meerdere afspraken. Hoewel een eenmalige massage bij fibromyalgie zeker kan helpen. Het inplannen van meer behandelingen kan effectiever zijn om je te helpen je langdurige chronische pijn te beheersen.

Ontspannings massage / Reiki

De positieve effecten van een massage en Reiki-behandeling versterken elkaar, de combinatie brengt je in een diepe ontspanning. De diepe ontspanning is het doel van de behandeling, maar er kan ook ruimte ontstaan voor inzichten en voor herstel. (Zelf)reflectie is mogelijk in stilstaand water: als de stroom in jouw lijf kalm is, kun je in de spiegel van je ziel kijken. De Reiki-massage brengt je diep in contact met jezelf. Wanneer klachten reduceren ontstaan bovendien wegen voor nieuwe energie. Zie jouw lijf als een tuinslang met knopen erin, na de behandeling kan het water weer vrij stromen.

De behandeling begint met een intakegesprek, zodat helder wordt wat er op dat moment speelt in jouw lijf en leven. Die informatie gebruik ik tijdens de behandeling. Ik zoom intuïtief in op de knelpunten van jouw lijf, om jou mentaal en fysiek weer in balans te brengen.

De massagevorm wordt aangepast aan jouw behoeften en kan zowel met kleding als zonder kleding. De massagestijl kenmerkt zich zelf door jouw lichaam van top tot teen langs te lopen met een combinatie van massagetechnieken en handoplegging met Reiki. De focus ligt op de algehele constitutie van jouw lichaam. Spieren worden meegenomen in de behandeling met als doel de blokkades op te heffen en zo de weg voor de energie vrij te maken. Jouw lijf krijgt de kans zich te herstellen en op te laden met nieuwe energie.